Friday, December 25, 2009

Obesitikah Blog Anda?

ditaip Unknown pada 12/25/2009 09:18:00 PM 62 komen

Blog dikategorikan sebagai obesiti kalau dah lebih 150kb. Kalau dah obesiti tu, slow la jadinya bila visitor datang melawat blog kita. Loading ambil masa lebih lama. Nak tau blog obesiti ke tak? Masukkan alamat/url blog dalam box macam dalam gambar contoh kat bawah ni. Lepas tu klik check kat bawah tu. Simple je ^^


Tips untuk slimkan blog senang je. Buang widget yang kurang penting. Contohnya jam, kalendar, animasi, mp3 dan sebagainya. Dan paling penting jumlah posting tak lebih dari 7.

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)
















Dah habis baca ke? Jemput tinggalkan komen ◕‿◕



 

Sign in
Copyright © 2021. All rights reserved
Hannah Marketing (002548446-P)